SESJA ZIMA 2023
1. Wykaz pomocy, które zdający powinien przynieść na część pisemną:
a) długopis z czarnym tuszem,
b) kalkulator prosty –umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.
2. Wykaz pomocy, które zdający powinien przynieść na część praktyczną:
Nr kwalifikacji | Zdający przynosi na egzamin |
HGT.03 HGT.06 | długopis z czarnym tuszem , kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.07 HGT.08 | długopis z czarnym tuszem, kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.12 | długopis z czarnym tuszem, kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
Opłata za egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie - 2023 r.
Opłatę za egzamin zawodowy wnoszą:
Opłata za egzamin zawodowy wynosi 5,5% minimalnej stawki wynagrodzenia zasadniczego nauczyciela dyplomowanego posiadającego tytuł zawodowy magistra z przygotowaniem pedagogicznym.
W przypadku ponownego przystąpienia do egzaminu, opłata za ten egzamin wynosi:
Dowód wniesienia opłaty składa się dyrektorowi OKE nie później niż 30 dni przed terminem egzaminu.
ROK SZKOLNY 2022/2023
SESJA ZIMA
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE WZAWODZIE
i
EGZAMIN ZAWODOWY
TG.07 - Sporządzanie potraw i napojów
Część pisemna - 10.01.2023 r. godz. 10:00
HGT.02 - Przygotowanie i wydawanie dań
Część pisemna - 10-12.01.2023 r. godz. 10:00 /13:00
HGT.03 - Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
Część pisemna - 10 - 12.01.2023 r. godz. 10:00 / 13:00
Część praktyczna - 09.01.2023 r. godz. 09:00
HGT.07 - Przygotowanie imprez i usług turystycznych
Część pisemna - 10-12.01.2023 r. godz. 10:00 / 13:00
Część praktyczna - 09.01.2023 r. godz. 09:00
HGT.06 - Realizacja usług w recepcji
Część pisemna - 10-12.01.20223 r. godz. 10:00/13:00
Część praktyczna - 09.01.2023 r. godz. 13:00
HGT.08 - Obsługa klienta orazrozliczenie imprez i usług turystycznych
Część pisemna - 10-12.01.2023 r. godz. 10:00/13:00
Część praktyczna - 09.01.2023 r. godz. 13:00
HGT.12 - Organizacja żywienia i usługgastronomicznych
Część pisemna - 10-12.01.2023 r. godz. 10:00/13:00
Część praktyczna - 09.01.2023 r. godz. 09:00